Poëzieweek 2018

Loesje schrijft voor een betere wereld
Maandag 15 januari, 20u
Loesje-posters vind je overal. De posters geven frisse gedachten, ontlokken ideeën of geven je inspiratie om de wereld een stukje mooier te maken. In deze creatieve workshop schrijven we samen met Loesje aan een wereld die er zonniger uitziet. We kiezen een thema en gaan aan de slag met de Loesje-schrijfmethoden om zelf spreuken te maken. Op het einde worden de leukste teksten gekozen, die tijdens de Poëzieweek worden tentoongesteld.

INSCHRIJVEN VERPLICHT via Vormingplus (tel 03/775.44.84 of waas-en-dender@vormingplus.be)Knip- en plakgedichten i.s.m. Artforum
Woensdag 24 januari, 13.30u – bib
We knippen, plakken, schilderen en scheuren letters en woorden tot een beeldgedicht.
Gedichten kan je niet alleen lezen en schrijven, je kan er ook beeldend mee aan de slag. In deze workshop vertrekken we vanuit bestaand tekstmateriaal en verleggen we visuele grenzen. Woord en beeld worden een perfecte match.

INSCHRIJVEN VERPLICHT via de online webshop op www.lebbeke.be
PRIJS: GRATIS

 

Slam Poetry – i.s.m. Jee Kast en Creatief Schrijven
Woensdag 31 januari - 20u - bib
Slam poetry is een moderne vorm van voordracht van poëzie. Het is een combinatie van een aantal kunstvormen: voordracht, dichtkunst en performance. Bij het slamdichten maakt de dichter gebruik van intonatie, ritme en lichaamstaal. Een slamgedicht wordt meestal gekarakteriseerd door toegankelijkheid, humor en een energieke stroom van woorden, waardoor het soms enigszins op rappen lijkt.
Jee Kast (finalist Belgium’s Got Talent 2012) gaat actief met de deelnemers aan de slag. Aan de hand van opdrachten worden er teksten geschreven en gebracht.
INSCHRIJVEN VERPLICHT via alessandro.fiorenza@lebbeke.be OF bibliotheek@lebbeke.be OF 052/468.307 OF in de bib
PRIJS:  GRATIS
Reacties

Populaire posts